Toggle Nav

Tretman lica

Klasični tretman lica je osnovni tretman i smatra se higijenskim tretmanom koji podrazumeva niz postupaka kojima se vrši dubinsko čišćenje kože procesom komedoekspresije. Preduslov je za zdravlje i lepotu kože, preporučuje se bez obzira da li imate posebnih problema sa kožom lica ili ne, a naročito je neophodan kod problematične kože (kože sa aknama).

Tretman lica klasičnom mehaničkom obradom problematičnih delova ubraja se u najstarije, ali i najzahtevnije kozmetičke tretmane. Nečistoće koje se skupljaju u porama ne predstavljaju samo estetski problem, već i onemogućavaju hranjivim svojstvima preparata za negu da nahrane kožu. Klasični tretman, u kombinaciji sa vrhunskim proizvodima preparativne kozmetike i svakodnevom negom, neophodan je za očuvanje zdravlja i lepote kože lica.

Higijenski klasični tretman podrazumeva obavezan mehanički piling, masažu i limfnu drenažu lica, vrata i dekoltea, balans PH faktora, dubinsku ozonizaciju i dezinfekciju, i na kraju stavljanje maske koja odgovara tipu kože.

Za optimalnu negu poreporučuje se po jedanput u svakom godišnjem dobu, a minimalno dva puta godišnje, uz odabir preparata koji odgovaraju tipu i stanju kože

Ovo je procedura koju je važno primenjivati još od puberteta zato što većina promena i problema na koži počinje u pubertetu, a između ostalog korisno je početi što ranije negu kože, jer se tako usporava proces starenja, što potpomaze da se bore što kasnije vide na koži.

Tretman lica obuhvata:

 • čišćenje kože (otklanjanje šminke i nečistoća sa kože mlekom)
 • piling
 • korekciju obrva i depilaciju nausnica
 • mezoporaciju odgovarajućim gelovima (otvara pore, omekšava kožu, raznošenje aktivnih supstanci)
 • komedoekspresiju lica i dekoltea
 • darsonvalizaciju i oksigenizaciju
 • masažu lica, vrata i dekoltea
 • masku u zavisnosti od tipa kože (antiinflamatorno, smirivanje kože…)
 • CVS masažu placentom
 • oblog masku za lice (hidratacija)
 • kremu u zavisnosti od tipa kože

Tretman traje 180 min.

Kako to radimo u Estetskom Centru Pleasure?

Tretman počinjemo uklanjanjem šminke, sebuma i ostalih nečistoća sa površine kože preparatima koji u sebi ne sadrže sapune, koji bi mogli da isuše kožu i poremete njen pH. Na površini kože se nalaze izumrle ćelije kože, koje uklanjamo pilinzima. U Beauty Centru Pleasure radimo isključivo sa proverenim svetskim brendovima kao što je “Guinot”.

Nakon toga ide korekcija obrva i depilacija nausnica.

Sledeći korak je mezoporacija određenim gelom koji može da se koristi i kod osoba sa kapilarima koji su osetljivi na toplotu.

Kada smo završili mezoporaciju, otvorili pore, prelazimo na komedoekspresiju. Komedoekspresija pedstavlja dubinsko čišćenje kože, odnosno postupak kojim se odstranjuju komedoni iz izvodnog kanala lojne žlezde. Veoma je važan postupak u održavanju zdravlja i nege kože. Bitno je da koža bude očišćena od komedona, jer samo takva može da ima zdrave biološke funkcije, uspešnije se dalje neguje, bolje prima aktivne komponente i preparate koji se nanose.

Nakon što smo očistili lice, radimo oksigenizaciju i dubinsku dezinfekciju kože.

Zatim, kožu masiramo dvofaznim preparatom koji hidrira, regeneriše i takođe ishranjuje kožu.

Preparat se ostavlja da deluje nekoliko minuta i nanosimo masku. Sledeći korak tretmana nakon maske je CVS masaža placentom.

Nakon toga stavljamo oblog masku za hidrataciju lica.

Tretman završavamo nanošenjem seruma ili kreme prema tipu kože i savetom za dalji proces kućne nege i daljeg lečenja.