Toggle Nav
Revolucionarni tretman za reaktivnu i osetljivu kožu

Toleskin tretman je inovativna tehnologija iz labaratorije Biologique Recherche, a obradovaće sve koji se bore sa netolerantnom i osetljivom kožom, koja je sklona atopijskom dermatitisu i psorijazi. Toleskin je izuzetno efikasan kod problema rozacee i svih vrsta ekcema, a svakako je prvi izbor i kod osoba koje pate od različitih vrsta alergijskih reakcija.

Kod navedenih stanja i tipova kože, moramo biti posebno obazrivi pri izboru proizvoda za negu i ulepšavanje, kao i tretmana u iste namene.

Kada koža burno reaguje na konvencionalne proizvode, to često rezultira pojačanim crvenilom, svrabom i alergijskim reakcijama. Ono što izdvaja Toleskin tretman od ostalih je to što ne uključuje masažu, stoga predstavlja najmanje invazivan tretman koji donosi željene rezultate - u skladu sa potrebama osetljive i intolerantne kože.

Poznato je da izrazito reaktivna koža u najvećem broju slučajeva ne toleriše niti jedan proizvod.

Zašto koža postaje ekstremno osetljiva, odnosno reaktivna? Razlozi su sledeći:

  • nasledni faktori, odnosno genetska sklonost ka dermatitisu;
  • nakon hirurških intervencija, odnosno estetskih korekcija, koža postaje reaktivna i preosetljiva;
  • primena radikalnih terapija, koja se često odnosi na lečenje određenih vrsta kancera;
  • spoljašnji agensi, poput faktora zagađenja. 

Toleskin rezultate donosi pomoću dve veoma važne komponente, a to su likvidi i prah. Likvid sadrži B5 vitamin, odnosno pantenol, koji na idealan način hidrira čak i najproblematičnije tipove kože koji zahtevaju poseban pristup.

Prah koji sadrži Toleskin buster je spojen od specijalno biranih prirodnih sastojaka koji u kombinaciji daju najbolje rezultate kod upalnih stanja kože. Derivat Centelle Asiatike, kada se udruži sa Arnikom, smiruje upale na koži i vraća je u balans.

Važno je znati da je spoj likvida i praha takođe idealan kao priprema za drenažu lica, a preporučuje se da se ujedno obavi i drenaža ostalih osetljivih područja sklonih promenama i prevremenom starenju, a to su pre svega vrat i dekolte.

Toleskin tretman donosi trenutno smirenje kože, ali svakako deluje i na duži period. Pored toga, unapređuje elastičnost kože i rešava problem zadržavanja tečnosti.

Nakon drenaže, tretman se dalje nastavlja aplikacijom moćne celulozne maske, čija tajna svojstva se kriju u ekstraktu tamjana, koji je u labaratorijama širom sveta poznat kao prirodni antiseptik. Serum sa tamjanom se dopunjuje sa Toleskin kremom, čija je funkcija da osnaži kožu, obogati je visokim dozama vitamina C, te deluje antioksidativno.

Problematična stanja kože bivaju pre svega umirena, a zatim i rešena. Koža se osnažuje kako bi se dalje sama branila od štetnih spoljašnjih faktora koji mogu da izazovu problematična stanja kože.

Toleskin © sterilna krema

Osetljiva koža često burno reaguje i na najmanje nadražaje, a istina je da je štetnih agenasa oko nas svakodnevno sve više. Toleskin C sterilna krema ima izuzetnu moć kada govorimo o umirivanju kože, a momentalno otklanja svrab, crvenilo, osećaj zategnutosti, te ostale neprijatnosti koje često prate mnoga stanja problematičnog tipa kože.

Kada se poremeti balans kože, odnosno barijera i kožne mikrobiote, alergeni kao i ostali patogeni iz spoljašnje okoline lako dopiru i do najdubljih slojeva kože, što stvara začaran krug problema.

Toleskin C sterilna krema ima funkciju da sačuva, odnosno obnovi potpuni integritet epiderma.

Toleskin B - za desinzibilizaciju i umirenje

Smanjenu osetljivost epiderma postižemo sa busterom koji dolazi u vidu praha, odnosno sterilnog seruma. Toleskin B pomaže koži da se trajno izbori sa stresnim situacijama koje dolaze spolja gotovo svakog dana, a rezultat je ojačana koža i apsolutno smanjena reaktivnost.

Kada se nanese, deluje momentalno, te ublažava crvenilo i neprijatan osećaj na koži.

Toleskin M - nadoknadite prekopotrebne lipide koji nestaju tokom burnih reakcija kože!

Maska i sterilni serum su pravi saveznici kod smirivanja iritacija, a utiču i na dugoročno jačanje barijere kože, stoga je ona nadalje u mogućnosti da se izbori protiv svakodnevnih stresogenih faktora.

Toleskin DS - 100% uravnotežena kožna mikrobiota

Ublažavanje inflamacije, odnosno upalnih stanja kože, može se postići i odgovarajućim dodacima ishrani. Toleskin DS je specijalno napravljen na bazi mlečnih fermenata, odnosno probiotika.

Naučno je dokazano da stanje creva može direktno da utiče na netoleranciju kože, a uz Lactobacillus fermentum i Lactobacillus salivarius probiotske kulture, ne samo da postižemo balans u zdravlju digestivnog trakta, već se to direktno odražava i na stanje kože.