Toggle Nav

Biologique Recherche

Visoka moda u kozmetici

Biologique Recherche predstavlja svetski uspešnu priču u svetu nege i lepote, a istorija samog brenda je duga čak četiri decenije. Sve je počelo kada su se vrhunski stručnjaci u sferi biologije, fizioterapije i medicine ujedinili sa svojim znanjem, iskustvom, i idejama i kreirali potpuno novi brend koji će predstavljati revoluciju u svetu kozmetičke nege. Oni su Yvan Josette i Philippe Allouche.

Biologique Recherche je zasnovan na kombinaciji kliničkog pristupa koncentrovanim proizvodima. Precizna uputstva za primenu, kao i metodologija samog brenda su svojom efikasnošću i rezultatima stvorili ugled koji već duži vremenski period niko ne može da sustigne. Ono što izdvaja Biologique Recherche proizvode od drugih jesu specijalno kreirane formule, odnosno sadržaj visoko koncentrovanih aktivnih sastojaka. Pre svega, to su biološki, morski i biljni ekstrakti.

Ambasada ovog luksuznog brenda je osnovana 1992. godine u Parizu. Od 2020. godine, Biologique Recherche je otišao korak dalje i kreirao My Beauty DNA*, liniju koja je u mogućnosti da razume ljudski genom, odnosno genetske predispozicije kože i stanja iste. My Beauty DNA* će usavšiti personalizovane protkole tretmana na najvišem mogućem nivou.

Pristup nezi kože je uvek zasnovan na temeljnim i personalizovanim analizama trenutnog stanja kože, kako bi se procenio odabir najefikasnijeg tretmana. Shvatanje kože po Filipu Alušu - koža je odraz nas samih, podložna je promenama kako tokom života, tako i u toku samo jednog dana. Ne postoje dve osobe sa istim stanjem kože, a stanje iste može da varira čak i od delova lica, kao i već pomenuto - od doba dana. Dijagnostika, odnosno procena stanja kože, se obavlja aparatom Skin Instant© Lab uz pomoću kojeg se osmišljava protokol odgovarjućeg tretmana shodno personalizovanim potrebama. On obuhvata vizuelnu analizu, upitnik i merenja.

Doktor Filip Aluš - Metodologija tretmana koja je zasnovana na personalizaciji:

  1. Faza procene, gde analiziramo specifične potrebe kože. Ova faza obuhvata fiziološki aspekt, stil života, kao i procenu kože na dodir, što zajedno omogućava procenu trenutnog stanja kože.
  2. Faza pripreme. Epiderm predstavlja poslednju barijeru kože koja nas štiti od svih agresivnih i štetnih uticaja koji dolaze iz spoljšanje sredine. U fazi pripreme, započinje se sa relaksacijom kože, odnosno temeljnim čišćenjem koje se kombinuje sa masažom. Nanosi se revolucionarni P50 losion i maska za lice.
    Kada je epider pripremljen, a potpuni balans uspostavljen, može se preći na fazu tretmana.
  3. Faza tretmana. U fazi tretmana, cilj je delovanje na konkretan problem kože i rešavanje istog. Koriste se proizvodi sa najvećom koncentracijom aktivnih sastojaka. Kada se uspostave optimalne funkcije epiderma i podstakne njegova samoregeneracija, rezultat je uvek izbalansiran izgled kože. Dubinski hidriran i revitalizovan epiderm, blistav ten i unapređen kvalitet kože dolaze od progresivnog delovanja aktivnih sastojaka. Neki od proizvoda koji se takođe koriste u fazi tretmana bi svakako bili specijalna ulje i kompleksi za negu tela, završni serumi, kao i solarni proizvodi zaštita kože od sunca.

Biologique Recherche tretmani i proizvodi su prisutni u više od 60 zemalja širom sveta, a odabir su i svetskih zvezda, poput Dženifer Aniston, Breda Pita i Šeron Stoun.